torsdag 18 september 2008

sergels i mitt hjärta

har varit på stan idag för att spana till en krönika som ska in imorgon. var närmare bestämt på sergels torg och hängde. det stället är inget annat än en otrolig smältdegel av intryck, människor, stilar och beteenden. man skulle kunna sitta på den där trappen som en åskådare från antiken hur länge som helst. något less blir man dock till slut av munspelsmannens tokmusik.

jag kan eventuellt ha tagit en sväng förbi diverse affärer när jag ändå var i krokarna. man måste ju veta om vad man skriver när man gör en konsumtionskritisk krönika… kollade i alla fall in grejer till nya uppsalalägenheten. nu är det inte långt bort!

köpte en bordstablett som jag ska ha som tavla och fönsterdekorationer som jag ska göra om till örhängen. fick mig att tänka på en annan av barndomens sånger. alltså inte äppelsången, som förvisso har sina socialistiska och propagandistiska förtjänster. nej, denna gång var det tvärtomvisan som poppade upp i huvudet.

"när man ska äta så sitter man på stolen och äter med gaffeln, för så ska det va’. men jag sitter på gaffeln och äter med stolen. för jag är inte som alla andra jag." Och så vidare, ni vet…

hela texten:

http://forskolan.skelleftea.se/Bjorken/Publicerat/FOV1-000F8974/S0C49423E?Templates=eduDesk&Site=Bjorken&no_right

tycker för övrigt att det börjar bli dags för brolle jr att få en egen dokusåpa. han får alldeles för lite medialt utrymme. om jag är ironisk eller ej är upp till läsaren själv att avgöra… .

Inga kommentarer: