måndag 29 september 2008

hästar, pajer och pistoler

har haft mysigt besök i form av söt sara hela helgen. meget trevligt! på fredag var det södershopping som stod på tapeten. ett välbehövt upphåll gjordes på eftermiddagen på södervegg (katarina bangata 27). ett helveganskt café med helt underbar meny! dagen till äga valde moi något annat än grillad macka med mozzarella och soltorkade tomater. jag vet, är helt wild n crazy. pajen med bland annat aubergine jag åt var i alla fall lätt det godaste på mycket, mycket länge!

södervegg är ett måste, vare sig man är veggo eller ej när man besöker huvudstaden. om inte annat än bara för det vitsiga namnet. snyggare blomtapeter får man dessutom leta efter...

lördagen tillbringades bland annat på vintagemässa. på kvällen var wild wild horses av atmosphere kvällens prepplåt på repeat innan mosebacke och klubben raw fusion besöktes.. hör symfonin som byggts upp i bakgrunden..

man kan inte tämja dessa hästar.

http://www.youtube.com/watch?v=_JDH07M1iJQ

på tal om ovannämnda grupp förde detta elskåp tankarna till deras guns and cigarettes.
en ambition god som någon att vilja bli större än pistoler och cigaretter...


http://www.youtube.com/watch?v=PoD6YRzofZk

i mina lurar är annars mycket guilty simpson just nu. favorit på plattan ode to the ghetto är run med black milk och jesus price, sean p från legendariska boot camp clic.


http://www.youtube.com/watch?v=MY-sYtxcUSo

skivan inleds med ett oväntat intro i form av american dream. denna innehåller en sampling av samma låt som fantastiska sound bwoy buriell med smif-n-wessun (ännu mer boot camp) samplat från. sound bwoy är nog min absoluta favoritlåt när jag tänker på det... utan tvekan top 3 i alla fall. den håller utan tvekan i längden. kolla in:

Inga kommentarer: