så här såg det ut:
(jag inser för övrigt att det inte riktigt är hc, herbally correct att garnera en efterätt med basilika, men allt för konsten...)
vegansk jordgubbscheesecake
botten:
10-12 digestivekex
0,7 dl smält margarin
1 msk råsocker
krossa digestivekexen och blanda dem med det smälta margarinet och råsockret. tryck ut i en pajform och grädda ca 8 min i 175 grader i mitten av ugnen. ställ i kyl eller frys för att svalna.
fyllning:
3 dl jordgubbar
5-6 msk citronsaft
2-3 msk råsocker
2 msk strösocker
200 gr creamy spread original, tofuline
2 dl go green visp, eller liknande.
mixa jordgubbarna med råsockret och citronsaften. mixa sedan med cream cheesen och sojavispen.
häll fyllningen i pajbotten och grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader ca 45 min.
ställ i frysen några timmar innan servering.
botten:
10-12 digestivekex
0,7 dl smält margarin
1 msk råsocker
krossa digestivekexen och blanda dem med det smälta margarinet och råsockret. tryck ut i en pajform och grädda ca 8 min i 175 grader i mitten av ugnen. ställ i kyl eller frys för att svalna.
fyllning:
3 dl jordgubbar
5-6 msk citronsaft
2-3 msk råsocker
2 msk strösocker
200 gr creamy spread original, tofuline
2 dl go green visp, eller liknande.
mixa jordgubbarna med råsockret och citronsaften. mixa sedan med cream cheesen och sojavispen.
häll fyllningen i pajbotten och grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader ca 45 min.
ställ i frysen några timmar innan servering.
garnera med några jordgubbar.
voilá!
(vill du göra denna i en icke-vegansk version är det bara att byta ut creamy spread mot philadelphiaost och go green vispen mot grädde.)
voilá!
(vill du göra denna i en icke-vegansk version är det bara att byta ut creamy spread mot philadelphiaost och go green vispen mot grädde.)
1 kommentar:
Hej søde! Hvor er din blog fin, godt du smed et link til den på facebook. Glæder mig til at læse mere. Knus & kys fra Kirsten
Skicka en kommentar