torsdag 11 februari 2010

monday, lovely monday

packade matsäcken. tankade bensindunken och begav oss ut till stugan. en dag av arbete och mys blev resultatet.

gjorde upp eld i bastun för att få ett varmt ställe att fika på.

när det var dags attt få ut skotern fick vi först skotta oss fram för att överhuvudtaget nå dörrarna till skoterförrådet. sedan fick vi dra, bända och banka för att de uppsvällda dörrarna skulle ge vika. när vi tillslut nått fram till skotern i all sin prakt var det dags att slita för att få ut den jäkeln.

sen började det riktigt roliga. skotern var tydligen inte lika övertygad som vi att det skulle bli roligt att fara ut och åka. så den tokvägrade starta. vi pumpade primer. pumpade inte primer. hade i choken. hade inte i choken. vi tokdrog. vi lät skotern vila. vi klappade på skotern, viskade vänliga ord. vi slog på skotern, skrek kvädesord till den. en timma drygt höll vi på till skotern äntligen startade.

daniel skulle då bara värma upp den lite innan vi båda skulle burna ut på isen. 20 meter tror jag han kom innnan skotern körde fast i den djupa lössnön. så då var det bara att börja skotta, slita, dra och gulla igen. men sen bar det av. hade glömt hur kul det var...

men det skönaste var nog ändå när skotern gick med på att köras in i förrådet igen. dröjer förmodligen till nästa säsong innan jag ger mig i akt med det där igen. och då var det inte ens jag som drog i startsnöret.

dagen avslutades med varm choklad, mackor och mjuk pepparkaka i den varma bastun. trots allt slit en helt underbar dag.

Inga kommentarer: