onsdag 3 februari 2010

godaste middagen på länge

gjorde nåt jag sällan gör igår. lät mig inspireras av en tv-kock inför middagslagandet. ay caramba vad gott det blev! aubergine och zucchini i samma rätt. det kan ju icket slå fel!

cornetti all'ortolana
  • 5 dl pastaskruvar, fullkorn
  • 2 morötter
  • 100 g palsternacka
  • 100 g zucchini
  • 1 aubergine, skuren i kuber
  • 200 g färska champinjoner, tunt skivade
  • 1 dl olivolja
  • ½ gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1/2 hackad chili eller sambal oelek
  • 1 dl vatten från pastakoket
  • salt & peppar
  • skala morötterna och palsternackan.
  • hyvla morötterna, palsternackan och zucchinin i tunna remsor med en potatisskalare.
  • fräs aubergine, lök och vitlök i olivoljan. krydda med chili eller sambal.
  • hiva i champinjonerna när auberginen börjat få färg.
  • stek tills auberginen blivit gyllenbrun. (auberginen suger åt sig oljan och släpper sedan ifrån sig den igen, se därför upp med att hälla på för mycket olja.)
  • koka pastan enligt anvisningar på paketet. när 1 minut återstår, lägg ner morötter, palsternacka och zucchini i pastavattnet.
  • ta 1 dl vatten från pastakoket och tillsätt i aubergineröran.
  • häll av pasta och grönsaker och blanda ihop med aubergineröran.
  • salta och peppra
hämtat från: ninasmat.se

Inga kommentarer: