onsdag 31 december 2008

årssummering: 08 i mitt hjärta

2008 har utan tvekan varit ett högst händelserikt år för min del. jag har flaxat runt mellan städer, lägenheter, jobb, skola. ibland även mellan hopp och förtvivlan. jag vill summera året med en lista över saker jag tycker förtjänar cred från -08. mycket av det på listan kommer trogna bloggläsare nog känna igen. vissa saker är kanske bara 08 för mig, men jag hoppas ni ska känna igen er. utan rangordning, here it goes!

årets höstmelankoli: bon iver
varje höst kräver sin singer/songwriter för att sätta ord på känslan av rusk och bitterhet över en sommar som för snabbt flytt förbi.den ohotade vinnaren tveklöst for emma, forever ago.


årets gästspelare: promoe

den skäggbeklädde rastafarin har gjort många gästinhopp under året. sin bästa vers lägger han dock på benen på ryggen med afasi & filthy. extremt skönt flow!!

Jag lägger benen på ryggen men du ser bara ryggen
För mina ben slår som trumpinnar mot gatstenen i flykten flyger mot planeten i rymden
Med benen på ryggen och skägget i pannan och andan i halsen
Jag tänker inte stanna, gör bängen förbannad
Svetten lackar, bängen knappar in för varje steg
Kan inte backa bandet, lämnar ännu ett kvarter
Bakom mitt dammoln kankse vi två aldrig ses igen
Jag springer bort till indonesien

Lägger benen på ryggen som en styckmördare med fjällrävenkånken
Lägger rimmet på beatet tight som filthy levererar funken
Lägger benen på ryggen som tanter som gör tantrasex med bekantas-ex
Har du någon sån i din bekantskapskrets...


en vers som i viss mån gav upphov till...


årets accessoar: fjällräven kånken.

en gammal klassiker som finns i regnbågens alla färger. för utflykten, skolan och perfekt weekendväska. plats för ombyte, smink, tandborste och vinare. framgången är given. min är brun. passar till allt och är otroligt snygg!




årets hitmakerska: veronica maggio
skivan i sig nådde inte hela vägen fram för min del, men de tre hitsen 17 år, måndagsbarn och stopp är bara helt underbara. kolla för övrigt in min klasskompis sofias rep om henne som publicerades i unt på nyårsafton.
och vinnaren är...veronica maggio

årets färg: lila
purple haze har legat som ett varmt duntäcke över allt 08 mode, musik, grafik m.m. även fast cam'ron redan 2004 satte trenden, dröjde det till 2008 och adam tensta innan det slog till på riktigt i mitt och många andras liv.

årets pyssel: pärlplattor
föga förvånande kanske, men ypperligt roligt och avslappnande. tänd lite rökelse, sätt på bra musik.. bättre än meditation. frigör allt vad skrivkramp heter.


årets egokick: förutom att jag äntligen kommit in på en journalistutbildning, som dessutom inte är vilken som helst, var den största dagen för mitt ringa ego när min duktiga fotografvän sara tog sig an mig och jag fick agera modell. det var så kul!

årets revival: progg
en genre som alltid hägrat som ett bakgrundssorl fick i år ett ordenligt upswing. bäst är fortfarande knutna nävars det är något konstigt med friheten.






årets helgnöje: bärs på söder
när man allt som oftast känner sig för gammal och lat för att dansa sig svettig till den senaste rhianna-remixen är ett pubhäng i goda vänners lag aldrig att förringa.

årets kärlek från norr: glesbygd'n
fantastisk skiva av fantastisk grupp med sånger på fantastisk dialekt. de ha beskrivits av mig förr. genialt är det enda ordet att beskriva denna grupp med.




årets insikt: hur fantastisk tiina rosenberg är.

har läst henne förr, men att se henne hålla föredrag på socialistiskt forum i abf-huset var som att besöka ett väckelsemöte. kvinnan gick från klarhet till klarhet och jag blev tiina-frälst.

årets återförälskelse: wakeboard

en förlängning av snowboardsäsongen, tiilika ett underbart sommarnöje. visste inte om jag hade det kvar, men det fanns fortfande i mig och kul var det!

årets mys: petisträsk
en kväll bortom allmänna vägar med utklädning, matfrossa och bekännelser i fantastiskt underbara vänners lag. tack majsan och hanna!

årets tv: the hills

jag borde kanske inte erkänna detta offentligt, men jag älskar mtvs realityserie the hills! att jag dessutom funnit vänner i min omgivning att dissa spencer, ifrågasätta heidi och tycka synd om audrina med är kärleken nu fulländad. kolla in på mtv.com om du inte redan är frälst!

årets skiva: fläcken
efter år av skivbolagstjafs kom äntligen afasi & filthys fullängdare. kan inte annat säga än att det was worth all the wait!




och med detta lägger vi år 2008 till handlingarna. tack för i år!

1 kommentar:

Minayoo sa...

En mycket bra summering, tycker jag. Även om inte alla namn - med min spretiga musiksmak - är så kända för mig. Hoppas allt e bra:) Snart ses vi!! Kram!